Начало

Всичко за задължителните изследвания по време на нормална и рискова бременност

Бременността е най-красивото и велико природно творение. Тя започва от момента на оплождане на яйцеклетката от сперматозоида и завършва с раждането. Нормално продължава 280 дни или 40 г.с. считано от първия ден на последната редовна менструация. Нормална бременност е тази, при която здрава жена ражда здраво бебе и по време на цялата бременност тя не е заплашена от усложнения. Детето има нормални физическо и психическо развитие. Изследванията по време на бременността спомагат за правилната оценка на развитието на плода и хода на бременността. Целта е да се диагностицират възможно най-рано настъпили усложнения и да се третират коректно.

Каква е разликата между биохимичен скрининг и фетална морфология?

Прави впечатление, че жените не занят каква е разликата между биохимичен скрининг и фетална морфология. Надявам се с тази статия да се изяснят въпросите относно разликата между двете изследвания. За тяхната значимост, кога и къде се извършват можете да научите повече в отделните статии публикувани за тях.

Митове по време на бременност.

Всяка жена, разбирайки че е бременна се сблъсква с народните поверерия от това как не трябва да си боядисва косата през бременността до спирането на спортни занимания. Ето и някои от тях

Абортът и защо бройката им има значение ?

Има различни видове аборти и съответно причини за възникването им. Важно е да се установи причината за възникване на аборта, когато той не е извършен по желание на пациентката.

Пътуване и бременност

Много бременни дами задават често въпроса дали е безопасно за тях и бебчето да пътуват по време на бременността. Пътуването не е забранено ако всичко с вашата бременност се развива нормално. Добре е преди да предприемете пътуване да се консултирате с наблюдаващия ви лекар. Той ще ви зададе редица въпроси, чрез които ще разбере дали бременността се развива нормално и ще ви даде съвети за пътуването.

Бременна ли съм?

Винаги този въпрос е прозвучавал в мислите на една жена поне един път в живота й. Започват се дълбоки размисли около последна менструация и колебание дали да сe запишe час за преглед. Ето няколко метода,чрез които можем да си отговорим на този въпрос.